Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

[DOWNLOAD] "Birkas historia" by Henrik SchĂŒck " eBook PDF Kindle ePub Free

Birkas historia

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Birkas historia
  • Author : Henrik SchĂŒck
  • Release Date : January 10, 2020
  • Genre: Archaeology,Books,Nonfiction,Social Science,History,Europe,
  • Pages : * pages
  • Size : 377 KB

Description

I Ă„rhundraden har forskare och arkeologer debatterat vikingastaden Birka. 

Under lĂ„ng tid var den stora frĂ„gan var den hĂ€r berömda platsen lĂ„g. Efter de omfattande utgrĂ€vningarna i slutet av 1800-talet pĂ„ Björkön i MĂ€laren sĂ„ övergick diskussionen pĂ„ andra detaljer. 


I den hĂ€r eboken fĂ„r du lĂ€sa en av de första debattböckerna om Birka, skriven av litteraturvetaren Henrik SchĂŒck (1855–1947). 


Texten handlar framför allt om en spĂ€nnande teori som var populĂ€r kring förra sekelskiftet. DĂ„ menade mĂ„nga forskare att Birka var nĂ„gon typ av koloni som grundats av köpmĂ€n frĂ„n det frisiska folket. 


Teorin om friserna fick stöd bland flera forskare eftersom de nĂ€mns flitigt i de fĂ„ skriftliga kĂ€llor vi har till Birkas historia, skriften Vita Ansgarii. Man vet ocksĂ„ att friserna hade stark koppling till staden som tog över Birkas roll – Sigtuna. 


I den hĂ€r eboken fĂ„r du en genomgĂ„ng av argumenten om en frisisk koppling. Texten innehĂ„ller mĂ„nga utdrag ur latinska texter sĂ„ det underlĂ€ttar om du har grundlĂ€ggande kunskaper i sprĂ„ket – men det gĂ„r att fĂ„ stor behĂ„llning av eboken Ă€ndĂ„. 


Eftersom den hÀr texten skrevs för mer Àn 100 Är sedan sÄ innehÄller den namn pÄ personer som inte lÀngre Àr sÄ bekanta för de flesta. DÀrför har vi kompletterat originaltexten med ett kapitel med mer information om viktiga personer samt gammaldags mÄtt och ord.


Books Free Download "Birkas historia" PDF ePub Kindle